Για άλλη μια χρονιά μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο Δίον» , με στόχο να γνωρίσουν την τοπική Ιστορία της Πιερίας έξω από τη σχολική αίθουσα και το σχολικό βιβλίο. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται για 15η χρονιά και έχει ως υπεύθυνο τον κ. Παπαγεωργίου Πάρι, Διδάκτορα Αρχαιολογίας και την υποστήριξη της ΔΔΕ Πιερίας και τη συνεργασία της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας.
Συγκεκριμένα μαθητές δύο τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του ιερού χώρου του Δίου και -μέσα από φύλλα εργασίας- ήρθαν σε επαφή με υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος και πήραν πληροφορίες για την πολιτική, θρησκευτική και κοινωνική ζωή της περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου , όπου εστίασαν ιδιαίτερα στα μνημεία (ελληνιστικό θέατρο, ρωμαϊκό Ωδείο, θέρμες , αγορά ) που «ζωντάνευαν» την καθημερινότητα των αρχαίων κατοίκων , ενώ περπάτησαν και γύρω από τα τείχη της πόλης, ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές φάσεις κατασκευής τους , αλλά και τα ταφικά έθιμα της αρχαιότητας.
Ήταν μια υπέροχη μέρα, σε ένα επιβλητικό περιβάλλον, που αποτύπωσε πολύ παραστατικά η κάμερα ενός μαθητή μας , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Ευχαριστούμε θερμά τον κ Παπαγεωργίου για την αγάπη και την … υπομονή , με την οποία υλοποιεί κάθε χρόνο αυτό το πρόγραμμα.

https://drive.google.com/file/d/10LavL5p_78hMZrOKa3BfekyIbHG3hA-g/view?usp=drivesdk

 

ΒΙΚΥ εικόνα Viber 2024 02 16 21 38 35 776

Loading

Αφήστε σχόλιο